Rdeče zelje s papriko po grško

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rdeče zelje s papriko po grško
Sestavine
Št. oseb
glava rdečega zelja (1 kg)
čebula
papriki
graha (zamrznjenega)
masla
čiste juhe (lahko iz kocke)
soli
popra
mlete kumine

Opis

rdeče zelje, paprika, grah

Priprava

Zelje očistimo in ga narežemo na tanke rezance. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Papriki očistimo in narežemo na kvadratke.

V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut. Ko čebula svetlo porumeni, dodamo zelje ter naprej mešamo in pražimo, da se zelje namasti in malo zmehča. Nato dodamo papriko in grah, prilijemo vročo juho, solimo in popramo ter začinimo s kumino. Posodo pokrijemo in dušimo približno 25 minut, da se zelenjava zmehča.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.