nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
telečjih ali puranjih jeter
jajčevec
čebula
korenček
stebelne ali rezina gomoljne zelene
olivnega olja
paradižnikove kaše
soli
popra
zdrobljene posušene bazilike
masla

Opis

široki rezanci, jetra, jajčevci

Priprava

Jetra očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo, olupljen korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice

V posodi segrejemo olje, dodamo jetra in sesekljano zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut. Nato dodamo kockice jajčevca, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo ter začinimo z baziliko. Prilijemo paradižnikovo kašo in na blagem ognju pokrito dušimo približno 20 minut. Če je potrebno, vmes prilijemo nekaj žlic vroče vode.

V loncu zavremo vodo za testenine. Rezance skuhamo v vreli slani vodi, ki smo ji dodali žličko masla. Ko so kuhani, vendar še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

#nasazenazenska
nasazenazenska