|
širokih rezancev |
|
telečjih ali puranjih jeter |
|
jajčevec |
|
čebula |
|
korenček |
|
stebelne ali rezina gomoljne zelene |
|
olivnega olja |
|
paradižnikove kaše |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljene posušene bazilike |
|
masla |
široki rezanci, jetra, jajčevci
Jetra očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo, olupljen korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice
V posodi segrejemo olje, dodamo jetra in sesekljano zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut. Nato dodamo kockice jajčevca, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo ter začinimo z baziliko. Prilijemo paradižnikovo kašo in na blagem ognju pokrito dušimo približno 20 minut. Če je potrebno, vmes prilijemo nekaj žlic vroče vode.
V loncu zavremo vodo za testenine. Rezance skuhamo v vreli slani vodi, ki smo ji dodali žličko masla. Ko so kuhani, vendar še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.