Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
telečjih ali puranjih jeter
jajčevec
čebula
korenček
stebelne ali rezina gomoljne zelene
olivnega olja
paradižnikove kaše
soli
popra
zdrobljene posušene bazilike
masla

Opis

široki rezanci, jetra, jajčevci

Priprava

Jetra očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo, olupljen korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice

V posodi segrejemo olje, dodamo jetra in sesekljano zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut. Nato dodamo kockice jajčevca, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo ter začinimo z baziliko. Prilijemo paradižnikovo kašo in na blagem ognju pokrito dušimo približno 20 minut. Če je potrebno, vmes prilijemo nekaj žlic vroče vode.

V loncu zavremo vodo za testenine. Rezance skuhamo v vreli slani vodi, ki smo ji dodali žličko masla. Ko so kuhani, vendar še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.