dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev

Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev

Čas priprave:

Skupni čas 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
320 g širokih rezancev
300 g telečjih ali puranjih jeter
1 kos jajčevec
1 kos čebula
1 kos korenček
1 kos stebelne ali rezina gomoljne zelene
3 vrečke olivnega olja
2 dl paradižnikove kaše
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 ščepec zdrobljene posušene bazilike
1 žlička masla

Opis

široki rezanci, jetra, jajčevci

Priprava

Jetra očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo, olupljen korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice

V posodi segrejemo olje, dodamo jetra in sesekljano zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut. Nato dodamo kockice jajčevca, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo ter začinimo z baziliko. Prilijemo paradižnikovo kašo in na blagem ognju pokrito dušimo približno 20 minut. Če je potrebno, vmes prilijemo nekaj žlic vroče vode.

V loncu zavremo vodo za testenine. Rezance skuhamo v vreli slani vodi, ki smo ji dodali žličko masla. Ko so kuhani, vendar še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.