|
ozkih belih in črnih rezancev ali špagetov |
|
repkov kozic |
|
špargljev |
|
graha |
|
mlada čebulica |
|
sladke smetane |
|
olja |
|
sol in poper |
beli in črni rezanci, grah, šparglji, repki kozic
Šparglje očistimo in narežemo na 3 cm dolge koščke, čebulici na drobno zrežemo. Kozice splaknemo pod tekočo vodo in jih dobro odcedimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico in kozice, mešamo in pražimo, da čebulica oveni. Nato dodamo grah in šparglje, premešamo in prilijemo zajemalko vrele vode. Solimo in popramo ter pokrito dušimo 15 minut. Proti koncu kuhanja, ko so šparglji in grah že skoraj kuhani, prilijemo še smetano.
V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin in solimo. Testenine stresemo v vrelo vodo in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste. Glede časa kuhanja se ravnamo po navodilih proizvajalca. Kuhane testenine dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.