Rezanci s šparglji, rakci in grahom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci s šparglji, rakci in grahom
Sestavine
Št. oseb
ozkih belih in črnih rezancev ali špagetov
repkov kozic
špargljev
graha
mlada čebulica
sladke smetane
olja
sol in poper

Opis

beli in črni rezanci, grah, šparglji, repki kozic

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na 3 cm dolge koščke, čebulici na drobno zrežemo. Kozice splaknemo pod tekočo vodo in jih dobro odcedimo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico in kozice, mešamo in pražimo, da čebulica oveni. Nato dodamo grah in šparglje, premešamo in prilijemo zajemalko vrele vode. Solimo in popramo ter pokrito dušimo 15 minut. Proti koncu kuhanja, ko so šparglji in grah že skoraj kuhani, prilijemo še smetano.

V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin in solimo. Testenine stresemo v vrelo vodo in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste. Glede časa kuhanja se ravnamo po navodilih proizvajalca. Kuhane testenine dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.