|
moke |
|
soli |
|
sladkorja |
|
margarine |
|
rumenjak |
|
domače marelične ali breskove marmelade |
|
grozdnih jagod brez pečk |
|
sliv |
Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic.
Plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Moko zmešamo s soljo in sladkorjem, dodamo na kockice narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in 2 žlici mlačne vode ter hitro zgnetemo v testo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo razvaljamo in ga položimo v pekač. Testo enakomerno namažemo z marmelado. Če je ta zelo čvrsta, jo najprej razmešamo z 1 žlico mlačne vode. Na marmelado zložimo narezane slive in grozdne jagode. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeni in ohlajeni sladici odrežemo robove in jo narežemo na rezine.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.