Riž s špinačo in pinjolami

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riž s špinačo in pinjolami
Sestavine
Št. oseb
olivnega olja
(1 skodelica) belega dolgozrnatega riža
manjše čebule
vroče čiste zelenjavne juhe
mlade špinače
popečenih pinjol

Opis

dolgozrnati riž, čebula, špinača, popečene pinjole....

Priprava

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in riž, mešamo in pražimo kakšno minuto, da postekleni. Nato prilijemo vročo juho in 3,5 dl vode, zavremo, solimo in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da riž popije vodo in se skuha. Proti koncu kuhanja dodamo še na trakove narezano špinačo, nazadnje pa jed potresemo s popečenimi pinjolami.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.