Riževa solata s piščancem

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riževa solata s piščancem
Sestavine
Št. oseb
dolgozrnatega riža parboiled
piščančjega fileja
olja
belega vina
(1/2 skodelice) zamrznjenega graha
(1/2 skodelice) na kockice narezanega korenčka
(1 skodelica) češnjevih paradižnikov
sesekljanega peteršilja
soli in popra
do 3 žlice olivnega olja
do 3 žlice belega vinskega ali jabolčnega kisa

Opis

dolgozrnati riž parboiled, piščančji file, belo vino, zamrznjen grah..

Priprava

Piščančji file solimo in spečemo na 2 žlicah olja. Med pečenjem prilijemo vino in posodo pokrijemo, da meso ostane sočno. Pečeno meso pustimo, da se popolnoma ohladi. Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga na hitro splaknemo, odcedimo in stresemo v skledo

Grah in korenček skuhamo v slani vodi. Kuhano zelenjavo odcedimo in dodamo rižu. Ohlajeno meso narežemo na trakce ali kockice in dodamo rižu. Dodamo še prerezane paradižnike in peteršilj, premešamo, po okusu dosolimo in popramo. Nato prelijemo z oljem in kisom, premešamo in ponudimo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.