|
dolgozrnatega riža parboiled |
|
piščančjega fileja |
|
olja |
|
belega vina |
|
(1/2 skodelice) zamrznjenega graha |
|
(1/2 skodelice) na kockice narezanega korenčka |
|
(1 skodelica) češnjevih paradižnikov |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli in popra |
|
do 3 žlice olivnega olja |
|
do 3 žlice belega vinskega ali jabolčnega kisa |
dolgozrnati riž parboiled, piščančji file, belo vino, zamrznjen grah..
Piščančji file solimo in spečemo na 2 žlicah olja. Med pečenjem prilijemo vino in posodo pokrijemo, da meso ostane sočno. Pečeno meso pustimo, da se popolnoma ohladi. Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga na hitro splaknemo, odcedimo in stresemo v skledo
Grah in korenček skuhamo v slani vodi. Kuhano zelenjavo odcedimo in dodamo rižu. Ohlajeno meso narežemo na trakce ali kockice in dodamo rižu. Dodamo še prerezane paradižnike in peteršilj, premešamo, po okusu dosolimo in popramo. Nato prelijemo z oljem in kisom, premešamo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.