|
italijanskega riža za rižote |
|
manjša bela ali zlata čebula |
|
manjši paradižniki na vejici |
|
rukole |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
čiste zelenjavne ali kokošje juhe (lahko iz kocke) |
|
fete |
riž, paradižnik, rukola
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, paradižnik narežemo. Sir narežemo na kockice. Juho segrejemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko, da postekleni. Nato dodamo riž, premešamo, dodamo še paradižnik, solimo in popramo, znova premešamo in prilijemo samo toliko vroče juhe, da prekrije riž. Zavremo in kuhamo na zmernem ognju, med kuhanjem postopoma prilivamo vročo juho ali vodo, da je rižota ves čas vlažna, proti koncu dodamo še rukolo.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo, potresemo s kockicami fete in pustimo nekaj minut počivati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.