Rižota s paradižnikom, rukolo in sirom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota s paradižnikom, rukolo in sirom
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
manjša bela ali zlata čebula
manjši paradižniki na vejici
rukole
olivnega olja
soli
popra
čiste zelenjavne ali kokošje juhe (lahko iz kocke)
fete

Opis

riž, paradižnik, rukola

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, paradižnik narežemo. Sir narežemo na kockice. Juho segrejemo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko, da postekleni. Nato dodamo riž, premešamo, dodamo še paradižnik, solimo in popramo, znova premešamo in prilijemo samo toliko vroče juhe, da prekrije riž. Zavremo in kuhamo na zmernem ognju, med kuhanjem postopoma prilivamo vročo juho ali vodo, da je rižota ves čas vlažna, proti koncu dodamo še rukolo.

Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo, potresemo s kockicami fete in pustimo nekaj minut počivati.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.