|
pločevink lososa v slanici |
|
mlade čebulice ali šalotke |
|
manjše kumare |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
ali 1 skodelica italijanskega riža za rižote |
|
vroče čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
|
suhega belega vina |
|
soli |
|
belega popra |
|
sesekljanega peteršilja |
losos v slanici, čebulice, kumara, riž....
Lososov file narežemo na kocke. Čebulico ali šalotko sesekljamo, kumaro olupimo, po dolžini prerežemo, z žličko odstranimo peške in čvrsto meso narežemo na kockice.
V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo čebulico, mešamo in pražimo, da čebulica postekleni, vendar ne sme porumeneti. Dodamo kockice kumare, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo 1 minuto. Nato dodamo riž, prilijemo vino, premešamo, prilijemo še vročo juho in zavremo.
Na zmernem ognju odkrito kuhamo približno od 10 do 12 minut, nazadnje primešamo kocke lososa in pokrito kuhamo še toliko časa, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst. Kuhano rižoto odstavimo, potresemo s peteršiljem in pokrito pustimo nekaj minut počivati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.