|
do 200 g očiščenih dagenj |
|
sardonov (ali sardel) |
|
bele čebule |
|
dolge zelene paprike |
|
(1/2 skodelice) graha (lahko zamrznjenega) |
|
(1 skodelica) češnjevih paradižnikov |
|
(1/2 skodelice) belega dolgozrnatega riža |
|
olja |
|
kurkume |
|
začimbne mešanice curry |
|
soli in popra |
|
moke (najbolj koruzne) |
očiščeni dagnji, sardoni, čebula, zelena paprika...
Čebulo na drobno sesekljamo, papriko narežemo na trakove, paradižnike prepolovimo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in jo na hitro prepražimo, da postekleni. Nato dodamo kurkumo in curry, papriko in grah, mešamo in pražimo približno 2 minuti, da se zelenjava zmehča.
Dodamo še školjke, riž in paradižnik, solimo in popramo, premešamo in prilijemo 1,5 skodelice vrele vode. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst.
Medtem ko se riž kuha, očiščene sardone, ki smo jim odstranili glave, pomokamo, odvečno moko otresemo, nato jih ocvremo v vročem olju. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike in nanjo naložimo ocvrte sardone.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.