Rumena rižota s školjkami in sardoni

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rumena rižota s školjkami in sardoni
Sestavine
Št. oseb
do 200 g očiščenih dagenj
sardonov (ali sardel)
bele čebule
dolge zelene paprike
(1/2 skodelice) graha (lahko zamrznjenega)
(1 skodelica) češnjevih paradižnikov
(1/2 skodelice) belega dolgozrnatega riža
olja
kurkume
začimbne mešanice curry
soli in popra
moke (najbolj koruzne)

Opis

očiščeni dagnji, sardoni, čebula, zelena paprika...

Priprava

Čebulo na drobno sesekljamo, papriko narežemo na trakove, paradižnike prepolovimo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in jo na hitro prepražimo, da postekleni. Nato dodamo kurkumo in curry, papriko in grah, mešamo in pražimo približno 2 minuti, da se zelenjava zmehča.

Dodamo še školjke, riž in paradižnik, solimo in popramo, premešamo in prilijemo 1,5 skodelice vrele vode. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst.

Medtem ko se riž kuha, očiščene sardone, ki smo jim odstranili glave, pomokamo, odvečno moko otresemo, nato jih ocvremo v vročem olju. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike in nanjo naložimo ocvrte sardone.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.