|
(kepica) sladoleda |
|
jagod |
|
rabarbare |
|
jagodnega sirupa |
|
puste skute |
|
lahkega jogurta |
|
medu |
|
mandljevih piškotov |
Rabarbara je v resnici zelenjava in spada v družino dresnovk, a bi jo vsakdo takoj uvrstil med sadje. Iz njenih kislih pecljev, ki so, mimogrede, tudi zelo zdravilni, namreč pripravljamo slastne sladice - kolače, pite, zavitke, marmelade, kompote ...
Jagodni sirup zavremo skupaj s koščki očiščene rabarbare, da se le-ti zmehčajo. Ohladimo.
Jagode narežemo na četrtine, jih dodamo rabarbari in po potrebi zgostimo s škrobom.
Zmešamo skuto in jogurt in v visoke kozarce napolnimo po plasteh - najprej sadna mešanica, mandljevi piškoti, med in nazadnje skuta z jogurtom. Na vrh položimo še kroglico sladoleda.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.