zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Sadna kupa

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sadna kupa
Sestavine
Št. oseb
(kepica) sladoleda
jagod
rabarbare
jagodnega sirupa
puste skute
lahkega jogurta
medu
mandljevih piškotov

Opis

Rabarbara je v resnici zelenjava in spada v družino dresnovk, a bi jo vsakdo takoj uvrstil med sadje. Iz njenih kislih pecljev, ki so, mimogrede, tudi zelo zdravilni, namreč pripravljamo slastne sladice - kolače, pite, zavitke, marmelade, kompote ...

Priprava

Jagodni sirup zavremo skupaj s koščki očiščene rabarbare, da se le-ti zmehčajo. Ohladimo.

Jagode narežemo na četrtine, jih dodamo rabarbari in po potrebi zgostimo s škrobom.

Zmešamo skuto in jogurt in v visoke kozarce napolnimo po plasteh - najprej sadna mešanica, mandljevi piškoti, med in nazadnje skuta z jogurtom. Na vrh položimo še kroglico sladoleda.