|
piščanec |
|
jušna zelenjava |
|
jajce |
|
moke |
|
mleka |
|
masla ali olja |
|
(6 listov) vlečenega testa |
|
kislega mleka |
|
kisle smetane |
|
soli |
|
popra |
piščanec, jušna zelenjava, maslo....
Na kose narezanega piščanca in jušno zelenjavo damo v posodo, zalijemo s hladno vodo, zavremo, solimo in pokrito kuhamo 40 minut. Moko presejemo, jajce stepemo in zmešamo z mlekom, mešanico prilijemo moki in s prsti zdrobimo v nekakšne drobtine. V ponvi jih prepražimo na 40 g stopljenega masla ali olja in pustimo, da se ohladijo.
Kuhano meso ločimo od kosti in narežemo na koščke, po okusu dosolimo in popramo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom ali oljem, na dno položimo 3 liste testa in vsakega sproti premažemo s stopljenim maslom. Na testo damo polovico mesa in drobtin, list testa in drugo polovico mesa in drobtin. Pokrijemo z 2 listoma testa, ki ju premažemo s stopljenim maslom ali oljem.
. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Nato burek narežemo na kvadrate in prelijemo z zajemalko kokošje juhe ter pečemo še 5 minut. Burek takoj prelijemo s kislim mlekom in smetano ter v ugasnjeni, vendar še topli pečici pustimo toliko časa, da vsrka preliv.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.