Sarajevski burek s piščancem

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sarajevski burek s piščancem
Sestavine
Št. oseb
piščanec
jušna zelenjava
jajce
moke
mleka
masla ali olja
(6 listov) vlečenega testa
kislega mleka
kisle smetane
soli
popra

Opis

piščanec, jušna zelenjava, maslo....

Priprava

Na kose narezanega piščanca in jušno zelenjavo damo v posodo, zalijemo s hladno vodo, zavremo, solimo in pokrito kuhamo 40 minut. Moko presejemo, jajce stepemo in zmešamo z mlekom, mešanico prilijemo moki in s prsti zdrobimo v nekakšne drobtine. V ponvi jih prepražimo na 40 g stopljenega masla ali olja in pustimo, da se ohladijo.

Kuhano meso ločimo od kosti in narežemo na koščke, po okusu dosolimo in popramo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom ali oljem, na dno položimo 3 liste testa in vsakega sproti premažemo s stopljenim maslom. Na testo damo polovico mesa in drobtin, list testa in drugo polovico mesa in drobtin. Pokrijemo z 2 listoma testa, ki ju premažemo s stopljenim maslom ali oljem.

. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Nato burek narežemo na kvadrate in prelijemo z zajemalko kokošje juhe ter pečemo še 5 minut. Burek takoj prelijemo s kislim mlekom in smetano ter v ugasnjeni, vendar še topli pečici pustimo toliko časa, da vsrka preliv.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.