Široki rezanci z mletim mesom in špinačo

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Široki rezanci z mletim mesom in špinačo
Sestavine
Št. oseb
širokih jajčnih rezancev
mletega mesa (govedine ali mešanega)
špinače
čebula
večji korenček
olja
masla
soli
popra

Opis

rezanci, meso, špinača

Priprava

Špinači odrežemo peclje, jo dobro umijemo in odcedimo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček olupimo in narežemo na tanke paličice.

V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato dodamo korenček, premešamo, solimo in popramo ter pokrito dušimo 25 minut.

V loncu zavremo vodo za kuhanje rezancev in jo solimo. V drugi ponvi stopimo maslo, dodamo liste špinače, mešamo in pražimo toliko časa, da se zmehča, nato špinačo dodamo mesu, premešamo in odstavimo.

Rezance stresemo v vrelo vodo in kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, nato jih odcedimo. Rezance razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.