|
širokih jajčnih rezancev |
|
mletega mesa (govedine ali mešanega) |
|
špinače |
|
čebula |
|
večji korenček |
|
olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
rezanci, meso, špinača
Špinači odrežemo peclje, jo dobro umijemo in odcedimo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček olupimo in narežemo na tanke paličice.
V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato dodamo korenček, premešamo, solimo in popramo ter pokrito dušimo 25 minut.
V loncu zavremo vodo za kuhanje rezancev in jo solimo. V drugi ponvi stopimo maslo, dodamo liste špinače, mešamo in pražimo toliko časa, da se zmehča, nato špinačo dodamo mesu, premešamo in odstavimo.
Rezance stresemo v vrelo vodo in kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, nato jih odcedimo. Rezance razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.