Sirov fondue

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sirov fondue
Sestavine
Št. oseb
grojerja (gruyere)
ementalca
suhega belega vina
večjega česna
jedilnega škroba
češnjevega žganja (kirsch)
sveže mletega popra

Opis

K sirovemu fondiju poleg na kocke narezanega kruha z bolj zapečeno skorjo ponudimo še na kocke narezano suho salamo, vložene srebrne čebulice in na hitro blanširane cvetke brokolija ali cvetače in drugo na kocke ali paličice narezano zelenjavo.

Priprava

Obe vrsti sira naribamo. V večji ponvi na močnem ognju 2 minuti segrevamo vino in strt strok česna. Ko se vino navzame okusa, česen odstranimo, dodamo sir in na blagem ognju kuhamo in mešamo od 15 do 20 minut, da se sir stopi.

V skodelici zmešamo škrob in češnjevo žganje, da se škrob stopi. Zmes škroba in žganja vmešamo v stopljen sir, začinimo s poprom in zmes prelijemo v ogreto posodo za fondi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.