|
grojerja (gruyere) |
|
ementalca |
|
suhega belega vina |
|
večjega česna |
|
jedilnega škroba |
|
češnjevega žganja (kirsch) |
|
sveže mletega popra |
K sirovemu fondiju poleg na kocke narezanega kruha z bolj zapečeno skorjo ponudimo še na kocke narezano suho salamo, vložene srebrne čebulice in na hitro blanširane cvetke brokolija ali cvetače in drugo na kocke ali paličice narezano zelenjavo.
Obe vrsti sira naribamo. V večji ponvi na močnem ognju 2 minuti segrevamo vino in strt strok česna. Ko se vino navzame okusa, česen odstranimo, dodamo sir in na blagem ognju kuhamo in mešamo od 15 do 20 minut, da se sir stopi.
V skodelici zmešamo škrob in češnjevo žganje, da se škrob stopi. Zmes škroba in žganja vmešamo v stopljen sir, začinimo s poprom in zmes prelijemo v ogreto posodo za fondi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.