|
peteršilja |
|
sesekljane bazilike |
|
na drobno zrezanega drobnjaka |
|
dobro odcejene puste skute |
|
čvrstega sira feta |
|
nastrganega parmezana |
|
svežega mletega popra |
Skuta, sir feta, parmezan. Peteršilj dodajamo zeliščnemu maslu, kuhanemu in pečenemu krompirju, kuhanim solatam, mesnim in zelenjavnim jedem. Sveže sesekljanega potresemo po juhah in omakah, a šele tik preden z njimi postrežemo, da se ne uniči dragoceni vitamin C.
V skledi z vilicami zmešamo skuto, nadrobljen sir feta, sesekljano baziliko in na drobno zrezan drobnjak, popramo po okusu, zgostimo z nastrganim parmezanom in z rokami oblikujemo v kroglice.
Peteršilj na drobno sesekljamo, kroglice povaljamo v sesekljanem peteršilju, jih zložimo na krožnik in dobro ohlajene ponudimo kot predjed, prigrizek k pijači ali prilogo k mesu in zelenjavi z žara.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.