Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Skutne miške

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Skutne miške
Sestavine
Št. oseb
puste skute
jajca
sladkor
vanilij sladkor
soli
olje
moke
pecilnega praška
zelo drobnih rozin
češnjevega žganja
cimeta
kokosove masti za cvrenje

Opis

Skutne miške s pecilnim praškom

Priprava

Skuto damo na cedilo in pustimo več ur ali čez noč, da se dobro odcedi. Rozine najmanj 20 minut namakamo v topli vodi, nato jih odcedimo in osušimo na papirnatih brisačah.

V skledi zmešamo jajca, dodamo 50 g sladkorja, vaniljin sladkor in sol ter z metlico penasto umešamo. Nato primešamo olje in nazadnje še skuto ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

Posebej presejemo moko s pecilnim praškom in primešamo rozine. Nato moko in žganje vmešamo v zmes skute in jajc.

V globokem krožniku zmešamo 150 g sladkorja in cimet. V široki posodi stopimo kokosovo mast in jo segrejemo na 170 stopinj. Z dvema žlicama iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice in jih previdno polagamo v vročo maščobo. Cvremo jih od 3 do 4 minute in jih vmes obrnemo. Ocvrte miške s penovko poberemo iz maščobe, jih na hitro popivnamo na papirnatih brisačah in še vroče povaljamo v sladkorju in cimetu.