|
puste skute |
|
jajca |
|
sladkor |
|
vanilij sladkor |
|
soli |
|
olje |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
zelo drobnih rozin |
|
češnjevega žganja |
|
cimeta |
|
kokosove masti za cvrenje |
Skutne miške s pecilnim praškom
Skuto damo na cedilo in pustimo več ur ali čez noč, da se dobro odcedi. Rozine najmanj 20 minut namakamo v topli vodi, nato jih odcedimo in osušimo na papirnatih brisačah.
V skledi zmešamo jajca, dodamo 50 g sladkorja, vaniljin sladkor in sol ter z metlico penasto umešamo. Nato primešamo olje in nazadnje še skuto ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Posebej presejemo moko s pecilnim praškom in primešamo rozine. Nato moko in žganje vmešamo v zmes skute in jajc.
V globokem krožniku zmešamo 150 g sladkorja in cimet. V široki posodi stopimo kokosovo mast in jo segrejemo na 170 stopinj. Z dvema žlicama iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice in jih previdno polagamo v vročo maščobo. Cvremo jih od 3 do 4 minute in jih vmes obrnemo. Ocvrte miške s penovko poberemo iz maščobe, jih na hitro popivnamo na papirnatih brisačah in še vroče povaljamo v sladkorju in cimetu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.