|
vode |
|
masla ali margarine |
|
presejane moke |
|
soli |
|
jajca |
|
ruma ali belega vina |
|
sladkorja |
|
olje za cvrtje |
|
sladkor v prahu za posip |
sladke spirale iz paljenega testa
V posodi zavremo vodo, solimo in dodamo maslo ali margarino. Ko se maslo stopi, vsujemo moko in s kuhalnico tako dolgo mešamo, da je testo gladko in se loči od posode in kuhalnice. Odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
V mlačno testo med miksanjem postopoma dodajamo jajca, nazadnje še rum in sladkor. Pokrito postavimo za 30 minut v hladilnik, da se ohladi.
V veliki ponvi segrejemo za dva prsta olja. Testo damo v brizgalno vrečko z veliko zvezdasto šobo. V vroče olje postopoma nabrizgamo spirale in jih po obeh straneh zlato ocvremo. Ocvrte spirale s penovko sproti pobiramo iz olja in jih prelagamo na papirnate brisače, da se odcedijo in malo ohladijo, nato jih posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.