potres, turčija, Diyarbakir Svet24.si

Zunanje ministrstvo nima informacij o morebitnih ...

kitajski balon Svet24.si

Američani iščejo sestreljeni kitajski balon

zmago jelincic pl Necenzurirano

Zmago Jelinčič v škripcih. Ga bo rešil Janković?

danijel besic loredan pl2 Reporter.si

Danijel Bešič Loredan: Ne bom šel naj jahto z ...

doncic Ekipa24.si

Dallas z novo okrepitvijo! To je velezvezdnik, ki ...

maria-horvat Njena.si

Ekspresen konec ljubezni: 'Želim se posvetiti ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport v črnem! Umrl nekdanji ...

Slastna predjed za pravo božično vzdušje

Slastna predjed za pravo božično vzdušje

Čas priprave:

Skupni čas 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
4 kosi Fileji tunine Rio Mare (kozarec)
1 kos francoska štruca - bageta
6 žlic oljčno olje
1 žlička timijan
16 rezin Sir brie
9 žličk Brusnična marmelada ali džem
1 pest Orehi

Opis

Bližata se težko pričakovana božič in novo leto, ko se bo zbrala celotna družina in uživala v prazničnem vzdušju, ki ga ustvarjajo sijoče dekoracije in bogato obložena praznična miza. Za lažje ustvarjanje in iskanje navdiha za praznično večerjo je Rio Mare združil moči s kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc, ki je ustvarila slastno in enostavno predjed – hrustljave kruhke z brie sirom, fileji tunine Rio Mare, brusničnim džemom in orehi. S prazničnimi sestavinami in privlačnim videzom bo navdušila vaše goste in jih popeljala v svet gurmanskih okusov. Praznična večerja z italijanskim pridihom Za piko na i vaših prazničnih jedi bodo poskrbeli fileji tunine Rio Mare, ki jih odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na fileje tunine v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši in okolju prijaznejši.

Priprava

Francosko štruco zrežemo na približno en centimeter debele rezine.

Olje zmešamo s timijanom in z njim premažemo kruhke.

Položimo jih v pečico, segreto na 200 °C, za sedem do deset minut oziroma dokler niso lepo popečeni.

Popečene kruhke obložimo s sirom, fileji tunine Rio Mare, džemom in nadrobljenimi orehi. Takoj postrežemo.

Hrustljave kruhke lahko pripravite na tri različne načine tako, da uporabite različne okuse filejev tunine Rio Mare ‒ klasičnega v oljčnem olju, s pekočo papriko ter z limeto in ingverjem. Na ta način boste na vaši praznični večerji navdušili tako tiste, ki obožujejo klasiko, pa tudi tiste, ki se ne morejo upreti drznejšim ali svežim okusom.