Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Slastna predjed za pravo božično vzdušje

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Slastna predjed za pravo božično vzdušje
Sestavine
Št. oseb
Fileji tunine Rio Mare (kozarec)
francoska štruca - bageta
oljčno olje
timijan
Sir brie
Brusnična marmelada ali džem
Orehi

Opis

Bližata se težko pričakovana božič in novo leto, ko se bo zbrala celotna družina in uživala v prazničnem vzdušju, ki ga ustvarjajo sijoče dekoracije in bogato obložena praznična miza. Za lažje ustvarjanje in iskanje navdiha za praznično večerjo je Rio Mare združil moči s kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc, ki je ustvarila slastno in enostavno predjed – hrustljave kruhke z brie sirom, fileji tunine Rio Mare, brusničnim džemom in orehi. S prazničnimi sestavinami in privlačnim videzom bo navdušila vaše goste in jih popeljala v svet gurmanskih okusov. Praznična večerja z italijanskim pridihom Za piko na i vaših prazničnih jedi bodo poskrbeli fileji tunine Rio Mare, ki jih odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na fileje tunine v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši in okolju prijaznejši.

Priprava

Francosko štruco zrežemo na približno en centimeter debele rezine.

Olje zmešamo s timijanom in z njim premažemo kruhke.

Položimo jih v pečico, segreto na 200 °C, za sedem do deset minut oziroma dokler niso lepo popečeni.

Popečene kruhke obložimo s sirom, fileji tunine Rio Mare, džemom in nadrobljenimi orehi. Takoj postrežemo.

Hrustljave kruhke lahko pripravite na tri različne načine tako, da uporabite različne okuse filejev tunine Rio Mare ‒ klasičnega v oljčnem olju, s pekočo papriko ter z limeto in ingverjem. Na ta način boste na vaši praznični večerji navdušili tako tiste, ki obožujejo klasiko, pa tudi tiste, ki se ne morejo upreti drznejšim ali svežim okusom.