|
zrelih manjših sliv |
|
nepasirane polnomastne skute |
|
srednje velika jajca |
|
sladkorja |
|
pšeničnega zdroba |
|
ostre moke |
|
mehke moke |
|
soli za testo in 1 žlica soli za krop |
slive, skuta, moka
V skledi zmešamo skuto, jajca, 1 žlico sladkorja in 1/2 žličke soli, nato med mešanjem dodamo zdrob in obe vrsti moke. Testo pustimo počivati vsaj 30 minut. Slive umijemo in osušimo.
V široki posodi zavremo približno 3 l vode in jo solimo. Z žlico zajamemo testo, ga damo na pomokano dlan, na testo položimo slivo, jo ovijemo v testo in oblikujemo cmok. Del cmokov vložimo v slan krop tako, da se ne dotikajo, in jih kuhamo 12 minut. Kuhane cmoke s penovko poberemo iz kropa. Ko so vsi cmoki kuhani, jih po želji v ponvi malo popražimo na stopljenem maslu ali pa jih prelijemo s prepraženimi drobtinicami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.