Smetanova omaka z gorgonzolo

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Smetanova omaka z gorgonzolo
Sestavine
Št. oseb
gorgonzole ali podobnega sira s plesnijo
masla
sladke smetane
brendija
sveže mletega popra

Opis

gorgonzola, maslo, sladka smetana

Priprava

Gorgonzolo narežemo na kockice, damo v skledo, dodamo 40 g masla in z vilicami dobro zmešamo. V kozici stopimo drugo polovico masla, dodamo zmes gorgonzole in na zelo blagem ognju segrevamo, da se sir začne topiti.

Primešamo smetano, pustimo, da se malo zgosti. Nazadnje prilijemo brendi, premešamo, počakamo, da alkohol izhlapi, in odstavimo. To je odlična omaka za testenine, njoke, polento, naravne zrezke in kuhana jajca.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.