|
olivnega olja |
|
mladega zelenega stročjega fižola |
|
mehkejših listov ohrovta ali kitajskega zelja |
|
mlade čebulice |
|
gob šitake |
|
česna (po želji) |
|
soli |
|
popra |
|
čilijevega olja (po želji) |
|
belega balzamičnega kisa (lahko tudi jabolčnega) |
stročji fižol, gobe šitake, kitajsko zelje
Fižol očistimo, če je dolg, stroke prerežemo. Čebulico narežemo na koleščke, ohrovtovim listom izrežemo odebeljene žile, nato jih narežemo na trakove. Gobe narežemo na lističe.
V voku segrejemo olje, dodamo fižol, mešamo in pražimo nekaj minut, da se fižol zmehča. Nato dodamo čebulico, ohrovt in gobe, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo, da se vsa zelenjava zmehča. Vmes prilijemo nekaj žlic vode.
Nazadnje poškropimo s kisom, premešamo in odstavimo. Solato preložimo v skledo, jo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vsaj 30 minut, da se okusi prepojijo. Tako pripravljeno solato lahko ponudimo kot predjed ali namesto prikuhe k ribam ali mesu na žaru.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.