benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Solata iz stročjega fižola z gobami šitake

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Solata iz stročjega fižola z gobami šitake
Sestavine
Št. oseb
olivnega olja
mladega zelenega stročjega fižola
mehkejših listov ohrovta ali kitajskega zelja
mlade čebulice
gob šitake
česna (po želji)
soli
popra
čilijevega olja (po želji)
belega balzamičnega kisa (lahko tudi jabolčnega)

Opis

stročji fižol, gobe šitake, kitajsko zelje

Priprava

Fižol očistimo, če je dolg, stroke prerežemo. Čebulico narežemo na koleščke, ohrovtovim listom izrežemo odebeljene žile, nato jih narežemo na trakove. Gobe narežemo na lističe.

V voku segrejemo olje, dodamo fižol, mešamo in pražimo nekaj minut, da se fižol zmehča. Nato dodamo čebulico, ohrovt in gobe, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo, da se vsa zelenjava zmehča. Vmes prilijemo nekaj žlic vode.

Nazadnje poškropimo s kisom, premešamo in odstavimo. Solato preložimo v skledo, jo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vsaj 30 minut, da se okusi prepojijo. Tako pripravljeno solato lahko ponudimo kot predjed ali namesto prikuhe k ribam ali mesu na žaru.