|
piščančjega fileja |
|
olja |
|
v trdo kuhano jajce |
|
manjše glavica solate (lollo rosso) |
|
rukole |
|
stebla beljene zelene |
|
zeleno jabolko |
|
limoninega soka |
|
jabolčnega kisa |
|
majoneze |
|
soli in popra |
piščančji file, v trdo kuhano jajce, solata (lollo rosso), jabolko...
Piščančji file najprej solimo in popramo ter po obeh straneh popečemo na 2 žlicah olja. Nato prilijemo 1 dl vroče vode, pokrito dušimo še 20 minut in pustimo, da se ohladi. Ohlajen piščančji file narežemo.
Jajce olupimo in sesekljamo. Solato natrgamo na kose, operemo in dobro odcedimo. Zeleno narežemo na rezinice. Neolupljeno jabolko narežemo na kockice, jih pokapljamo z limoninim sokom in premešamo, da ne potemnijo.
V plitvo skledo ali posamezne skledice najprej zložimo solato, nanjo damo piščanca, rukolo, jajce, zeleno in jabolko. Kis in majonezo zmešamo ter prelijemo po solati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.