|
(manjša glava) mehke solate |
|
zeleni jabolki vrste granny smith |
|
redkvic |
|
limona |
|
gorgonzole ali podobnega sira s plemenito plesnijo |
|
(manjši lonček) polnomastnega jogurta |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si
Solato umijemo, dobro odcedimo in narežemo na trakove. Jabolki olupimo, narežemo na kocke in jih pokapljamo z limoninim sokom, da ne potemnijo. Redkvice narežemo na koleščke.
Solato, jabolka in redkvice zmešamo. Iz nadrobljenega sira, jogurta, olja in limoninega soka zmešamo preliv, po okusu ga solimo in popramo. Solato prelijemo, premešamo in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.