|
špagetov |
|
jurčkov |
|
masla |
|
olupljen česen |
|
na kockice narezanega kraškega pršuta |
|
jajca |
|
sladke smetane |
Prileže se s solato ali po želji.
V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. V ponvi na maslu popečemo kockice pršuta, dodamo cel strok česna in narezane jurčke, mešamo in pražimo 5 minut. Nato česen odstranimo, previdno dosolimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še približno 5 minut.
V skledici stepemo jajci in primešamo smetano. Ko se jurčki zmehčajo in voda povre, primešamo jajci, na nizki temperaturi kuhamo in mešamo še toliko časa, da vse pregreje in odstavimo.
Ko voda za testenine zavre, jo solimo, v krop stresemo špagete in jih skuhamo. Ko so špageti kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo, razdelimo na krožnike, prelijemo z omako in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.