Špinačni ocvrti kruhki

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Špinačni ocvrti kruhki
Sestavine
Št. oseb
moke
polnozrnate pšenične ali pirine moke
soli
olja za testo in olje za cvrenje
kuhane, dobro odcejene in sesekljane špinače
mrzle vode

Opis

moka, olje, špinača

Priprava

V skledi zmešamo obe vrsti moke s soljo, pokapljamo z 2 žlicama olja in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo sesekljano špinačo in mrzlo vodo, zmešamo in na pomokani delovni površini gnetemo 10 minut.

Zgneteno testo oblikujemo v hlebček, ga damo v naoljeno skledo in pustimo najmanj 30 minut počivati. Nato testo razdelimo na 12 kosov,vsakega oblikujemo v kroglico in ga zvaljamo v krog s premerom 12 cm.

V voku ali ponvi segrejemo olje in v njem kruhke postopoma zlato ocvremo. Med cvrenjem jih obrnemo, nato pa jih odcedimo na papirnatih brisačah. Še tople kruhke ponudimo s kakšno zelenjavo, na primer z narezano rdečo čebulo, ki jo solimo in popramo ter jo zmešamo s sesekljano meto in jogurtom ali kislo smetano.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.