|
moke |
|
polnozrnate pšenične ali pirine moke |
|
soli |
|
olja za testo in olje za cvrenje |
|
kuhane, dobro odcejene in sesekljane špinače |
|
mrzle vode |
moka, olje, špinača
V skledi zmešamo obe vrsti moke s soljo, pokapljamo z 2 žlicama olja in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo sesekljano špinačo in mrzlo vodo, zmešamo in na pomokani delovni površini gnetemo 10 minut.
Zgneteno testo oblikujemo v hlebček, ga damo v naoljeno skledo in pustimo najmanj 30 minut počivati. Nato testo razdelimo na 12 kosov,vsakega oblikujemo v kroglico in ga zvaljamo v krog s premerom 12 cm.
V voku ali ponvi segrejemo olje in v njem kruhke postopoma zlato ocvremo. Med cvrenjem jih obrnemo, nato pa jih odcedimo na papirnatih brisačah. Še tople kruhke ponudimo s kakšno zelenjavo, na primer z narezano rdečo čebulo, ki jo solimo in popramo ter jo zmešamo s sesekljano meto in jogurtom ali kislo smetano.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.