Spomladanski špargljevi zavitki

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Spomladanski špargljevi zavitki
Sestavine
Št. oseb
belih špargljev
sladkorja
pršuta
sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
smetane za kuhanje
instantne špargljeve kremne juhe (npr. Knorr)
naribanega sira (npr. gauda)

Opis

Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat.

Priprava

Šparglje ostrgamo in jih v vodi s ščepcem soli kuhamo 15-20 minut. Odcedimo, vodo prestrežemo.

Vsako rezino pršuta potresemo s pol žličke zelišč, na rezino položimo po tri šparglje in zvijemo v rolico. Zvite položimo v pekač.

250 ml vode, v kateri so se kuhali šparglji, zavremo skupaj s smetano, dodamo instantno špargljevo juho in na kratko prevremo. S tem prelijemo šparglje v pekaču, potresemo s sirom in pečemo 20-25 minut na 175 stopinjah. Predlog: Namesto peteršilja in drobnjaka lahko dodamo na koščke narezan paradižnik.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.