|
belih špargljev |
|
sladkorja |
|
pršuta |
|
sesekljanega peteršilja ali drobnjaka |
|
smetane za kuhanje |
|
instantne špargljeve kremne juhe (npr. Knorr) |
|
naribanega sira (npr. gauda) |
Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat.
Šparglje ostrgamo in jih v vodi s ščepcem soli kuhamo 15-20 minut. Odcedimo, vodo prestrežemo.
Vsako rezino pršuta potresemo s pol žličke zelišč, na rezino položimo po tri šparglje in zvijemo v rolico. Zvite položimo v pekač.
250 ml vode, v kateri so se kuhali šparglji, zavremo skupaj s smetano, dodamo instantno špargljevo juho in na kratko prevremo. S tem prelijemo šparglje v pekaču, potresemo s sirom in pečemo 20-25 minut na 175 stopinjah. Predlog: Namesto peteršilja in drobnjaka lahko dodamo na koščke narezan paradižnik.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.