mikrofon, govorec Svet24.si

»Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili ...

kraj zločina, preiskava, splošna Svet24.si

46-letniku so prestrelili stopalo

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

Podlunsek Cirrus SR22 -xx Reporter.si

Če z državo zaslužiš 56 milijonov evrov, si ...

spanija madrid Ekipa24.si

Zgodovinsko slavje in pretepi v Madridu! Pele so ...

Kraljica Elizabeta II. in Princ Charles Odkrito.si

Kraljica je imela raka: vsi so vedeli, le Harry in...

doncic smith dallas Ekipa24.si

Glejte, kaj mu je naredil Dončić: Finney-Smith o...

Strašna pica za najbolj srhljivo noč v letu

Strašna pica za najbolj srhljivo noč v letu

Čas priprave:

Skupni čas 2 h 5 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
400 g Navadna moka
200 g Pirina ali polnozrnata moka
200 ml mleko
250 ml Voda
12 g sol
1 žlička Med
1 dl Mleti paradižnikovi palati
1 žlička Sladka mleta paprika
0 žličke Suh origano
0 žličke Česen (suh ali sveže nariban)
1 žlička sladkor
0 žličke sol
4 kosi Zelene olive
4 kosi Črne olive
1 kos Fileji tunine Rio Mare (kozarec)
5 kosov Topljen sir (lističi)

Opis

Praznik, poln domišljije in veselja, vam ponuja možnost, da se popolnoma prepustite ustvarjalnosti tudi za kuhinjskim pultom. Rio Mare v sodelovanju s priljubljeno kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc za najbolj srhljivo noč v letu predstavlja tematsko obarvan recept s kančkom razigranosti. Letošnjo praznovanje za noč čarovnic popestrite s pripravo strašne pice za noč čarovnic s fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju. Nove fileje tunine Rio Mare v oljčnem olju odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na tunino v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši za večkratno uporabo in okolju prijazni.

Priprava

Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut.

Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15–20 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

Nato ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj.

Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo. Testo premažemo s paradižnikovo omako. Pustimo vzhajati 15–20 minut, nato pa položimo v pečico, segreto na 220 °C, za 12–14 minut.

Nato po pici razporedimo v duhce narezan sir in ga položimo za prib. 15–20 sekund nazaj v pečico, da se sir stopi.

Pico vzamemo iz pečice in stopljen sir okrasimo s koščki črnih oliv, dodamo olive, izrezljane kot pajke, in koščke tunine.

Takoj postrežemo.