Strašna pica za najbolj srhljivo noč v letu

Čas priprave:

2 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Strašna pica za najbolj srhljivo noč v letu
Sestavine
Št. oseb
Navadna moka
Pirina ali polnozrnata moka
mleko
Voda
sol
Med
Mleti paradižnikovi palati
Sladka mleta paprika
Suh origano
Česen (suh ali sveže nariban)
sladkor
sol
Zelene olive
Črne olive
Fileji tunine Rio Mare (kozarec)
Topljen sir (lističi)

Opis

Praznik, poln domišljije in veselja, vam ponuja možnost, da se popolnoma prepustite ustvarjalnosti tudi za kuhinjskim pultom. Rio Mare v sodelovanju s priljubljeno kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc za najbolj srhljivo noč v letu predstavlja tematsko obarvan recept s kančkom razigranosti. Letošnjo praznovanje za noč čarovnic popestrite s pripravo strašne pice za noč čarovnic s fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju. Nove fileje tunine Rio Mare v oljčnem olju odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na tunino v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši za večkratno uporabo in okolju prijazni.

Priprava

Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut.

Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15–20 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

Nato ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj.

Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo. Testo premažemo s paradižnikovo omako. Pustimo vzhajati 15–20 minut, nato pa položimo v pečico, segreto na 220 °C, za 12–14 minut.

Nato po pici razporedimo v duhce narezan sir in ga položimo za prib. 15–20 sekund nazaj v pečico, da se sir stopi.

Pico vzamemo iz pečice in stopljen sir okrasimo s koščki črnih oliv, dodamo olive, izrezljane kot pajke, in koščke tunine.

Takoj postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.