Švedski jogurtovi kruhki

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Švedski jogurtovi kruhki
Sestavine
Št. oseb
Pirina ali polnozrnata moka
Navadna moka
sol
pecilni prašek
Ohlajeno neslano maslo, narezano na kocke
grški jogurt

Opis

Pripravili smo vam recept za 12 kruhkov.

Priprava

Pečico ogrejte na 230 stopinj in vanjo položite nenamaščen pekač.

V posodi zmešajte vso moko, sol in pecilni prašek. Dodajte maslo in vse skupaj zmešajte v mešalniku za testo ali mešajte ročno toliko časa, da je zmes podobna drobnim kamenčkom. Dodajte jogurt in ponovno premešajte, dokler se jogurt popolnoma ne vmeša v maso. Masa ne sme biti gladka, zato ne mešajte preveč.

Iz testa oblikujte kroglo in jo položite na površino, ki ste jo prej posuli z moko. Maso pregnetite in oblikujte v približno 2,5 cm debel kvadrat. Tega razpolovite in položite enega na drugega. Postopek ponovite še dva- do trikrat. Če je potrebno, dodajte še moke.

Razvaljajte testo in ga oblikujte na približno 2 cm debel pravokotnik ter ga razrežite na 12 okroglih kosov.

Kose preložite na prej ogret pekač, med njimi pustite približno 1 do 2 cm prostora. Pecite od 15 do 18 minut, oziroma toliko časa, da so spodaj zlatorumeni. Privoščite si še tople z nekaj masla ali marmelade.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.