Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Švedski jogurtovi kruhki

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Švedski jogurtovi kruhki
Sestavine
Št. oseb
Pirina ali polnozrnata moka
Navadna moka
sol
pecilni prašek
Ohlajeno neslano maslo, narezano na kocke
grški jogurt

Opis

Pripravili smo vam recept za 12 kruhkov.

Priprava

Pečico ogrejte na 230 stopinj in vanjo položite nenamaščen pekač.

V posodi zmešajte vso moko, sol in pecilni prašek. Dodajte maslo in vse skupaj zmešajte v mešalniku za testo ali mešajte ročno toliko časa, da je zmes podobna drobnim kamenčkom. Dodajte jogurt in ponovno premešajte, dokler se jogurt popolnoma ne vmeša v maso. Masa ne sme biti gladka, zato ne mešajte preveč.

Iz testa oblikujte kroglo in jo položite na površino, ki ste jo prej posuli z moko. Maso pregnetite in oblikujte v približno 2,5 cm debel kvadrat. Tega razpolovite in položite enega na drugega. Postopek ponovite še dva- do trikrat. Če je potrebno, dodajte še moke.

Razvaljajte testo in ga oblikujte na približno 2 cm debel pravokotnik ter ga razrežite na 12 okroglih kosov.

Kose preložite na prej ogret pekač, med njimi pustite približno 1 do 2 cm prostora. Pecite od 15 do 18 minut, oziroma toliko časa, da so spodaj zlatorumeni. Privoščite si še tople z nekaj masla ali marmelade.