sabine nessa Svet24.si

"Čudovito mlado žensko" je v parku pričakala ...

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

Jure Godler 5 Odkrito.si

Ko piše Godler - berejo zvezde!

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 5 min

Tip jedi:

Tip jedi Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
140 g Pirina ali polnozrnata moka
155 g Navadna moka
1 žlička sol
1 žlička pecilni prašek
115 g Ohlajeno neslano maslo, narezano na kocke
310 g grški jogurt

Opis

Pripravili smo vam recept za 12 kruhkov.

Priprava

Pečico ogrejte na 230 stopinj in vanjo položite nenamaščen pekač.

V posodi zmešajte vso moko, sol in pecilni prašek. Dodajte maslo in vse skupaj zmešajte v mešalniku za testo ali mešajte ročno toliko časa, da je zmes podobna drobnim kamenčkom. Dodajte jogurt in ponovno premešajte, dokler se jogurt popolnoma ne vmeša v maso. Masa ne sme biti gladka, zato ne mešajte preveč.

Iz testa oblikujte kroglo in jo položite na površino, ki ste jo prej posuli z moko. Maso pregnetite in oblikujte v približno 2,5 cm debel kvadrat. Tega razpolovite in položite enega na drugega. Postopek ponovite še dva- do trikrat. Če je potrebno, dodajte še moke.

Razvaljajte testo in ga oblikujte na približno 2 cm debel pravokotnik ter ga razrežite na 12 okroglih kosov.

Kose preložite na prej ogret pekač, med njimi pustite približno 1 do 2 cm prostora. Pecite od 15 do 18 minut, oziroma toliko časa, da so spodaj zlatorumeni. Privoščite si še tople z nekaj masla ali marmelade.