|
Pirina ali polnozrnata moka |
|
Navadna moka |
|
sol |
|
pecilni prašek |
|
Ohlajeno neslano maslo, narezano na kocke |
|
grški jogurt |
Pripravili smo vam recept za 12 kruhkov.
Pečico ogrejte na 230 stopinj in vanjo položite nenamaščen pekač.
V posodi zmešajte vso moko, sol in pecilni prašek. Dodajte maslo in vse skupaj zmešajte v mešalniku za testo ali mešajte ročno toliko časa, da je zmes podobna drobnim kamenčkom. Dodajte jogurt in ponovno premešajte, dokler se jogurt popolnoma ne vmeša v maso. Masa ne sme biti gladka, zato ne mešajte preveč.
Iz testa oblikujte kroglo in jo položite na površino, ki ste jo prej posuli z moko. Maso pregnetite in oblikujte v približno 2,5 cm debel kvadrat. Tega razpolovite in položite enega na drugega. Postopek ponovite še dva- do trikrat. Če je potrebno, dodajte še moke.
Razvaljajte testo in ga oblikujte na približno 2 cm debel pravokotnik ter ga razrežite na 12 okroglih kosov.
Kose preložite na prej ogret pekač, med njimi pustite približno 1 do 2 cm prostora. Pecite od 15 do 18 minut, oziroma toliko časa, da so spodaj zlatorumeni. Privoščite si še tople z nekaj masla ali marmelade.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.