|
puranjega fileja |
|
stročjega fižola |
|
korenčka |
|
velika bela čebula |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
čiste zelenjavne ali kokošje jušne osnove |
|
sesekljanega svežega kopra |
stročji fižol, puran, korenček
Meso narežemo na kocke ali debelejše trakove. Zelenjavo očistimo, korenčka narežemo na koleščke, čebulo na lističe. V voku segrejemo olje, dodamo kocke puranjega fileja, mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se malo popeče. Nato dodamo čebulo, fižol in korenje, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti.
Prilijemo jušno osnovo in na zmernem ognju dušimo še toliko časa, da se fižol skuha. Nazadnje potresemo s svežim koprom, premešamo in takoj še vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.