|
enako velikih čvrstih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
česna |
|
pločevinke tunine v olju ali v slanici |
|
kuskusa |
|
soli in popra |
|
sveže bazilike |
|
črnih oliv |
paradižniki, olivno olje, tunina v olju ali slanici, kuskus, črne olive....
Paradižnikom odrežemo del s pecljem, nato jih z žličko izdolbemo. Notranjost posolimo, nato paradižnike obrnjene damo na krožnik, da se odcedijo. Česen na drobno sesekljamo, olive narežemo na koleščke, baziliko sesekljamo, nekaj listkov pa prihranimo za okras.
V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljan česen ter odcejeno in razdrobljeno tunino. Premešamo in popražimo, nato dodamo kuskus, prilijemo 2,5 dl vrele vode, premešamo in odstavimo. Pokrito pustimo počivati 10 minut, nato po okusu solimo in popramo, primešamo sesekljano baziliko in narezane olive.
Paradižnike napolnimo z nadevom in damo na hladno, nazadnje jih zložimo na pladenj in okrasimo z listki bazilike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.