Sveža rebrca s stročjim fižolom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sveža rebrca s stročjim fižolom
Sestavine
Št. oseb
svežih mesnatih svinjskih rebrc
zelenega stročjega fižola
večja korenčka
krompirja
olja
soli in popra
sladke paprike
čiste juhe (lahko iz kocke)
sesekljanega svežega peteršilja

Opis

svinjska rebrca, stročji fižol, krompir, korenček....

Priprava

Fižol očistimo, če so stroki zelo dolgi, jih narežemo na kose. Korenje ostrgamo in narežemo na koleščke, krompir olupimo in narežemo na kose.

V posodi na 1 žlici olja popečemo rebrca, solimo, popramo in potresemo s papriko. Ko po obeh straneh zlato zarumenijo, jih preložimo na krožnik.

V posodo damo še 1 žlico olja, dodamo fižol, korenje in krompir, mešamo in pražimo nekaj minut. Nato damo rebra nazaj v posodo, prilijemo vročo juho in pokrito dušimo približno 30 minut. Jed nazadnje potresemo s svežim peteršiljem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.