|
do 900 g svinjskega kareja brez kosti v kosu |
|
suhih sliv in 8 suhih marelic |
|
soli in popra |
|
lovorovega lista |
|
čiste juhe |
|
glavice rdečega zelja |
|
olja |
|
sojine omake |
|
do 3 žlice kisa |
svinjski kare, suhe slive ali marelice, rdeče zelje...
Z ostrin dolgim nožem v sredino kosa mesa po vsej dolžini naredimo odprtino in jo napolnimo s slivami in marelicami. Pečenko solimo in popramo, položimo v pekač, dodamo lovorov list, pokapljamo z dvema žlicama olja in v pečici, ogreti na 190 stopinj, pečemo 50 minut. Med pečenjem postopoma prilivamo juho in pečenko večkrat obrnemo. Nazadnje pečenko še toplo ali hladno narežemo in postrežemo.
Zelje naribamo in ga v voku na treh žlicah olja pražimo in mešamo, da se vse zelje prevleče z oljem. Nato prilijemo sojino omako in kis, premešamo in odstavimo. Tako pripravljeno zelje ponudimo še toplo ali ohlajeno kot solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.