Svinjska pečenka s suhim sadjem

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjska pečenka s suhim sadjem
Sestavine
Št. oseb
do 900 g svinjskega kareja brez kosti v kosu
suhih sliv in 8 suhih marelic
soli in popra
lovorovega lista
čiste juhe
glavice rdečega zelja
olja
sojine omake
do 3 žlice kisa

Opis

svinjski kare, suhe slive ali marelice, rdeče zelje...

Priprava

Z ostrin dolgim nožem v sredino kosa mesa po vsej dolžini naredimo odprtino in jo napolnimo s slivami in marelicami. Pečenko solimo in popramo, položimo v pekač, dodamo lovorov list, pokapljamo z dvema žlicama olja in v pečici, ogreti na 190 stopinj, pečemo 50 minut. Med pečenjem postopoma prilivamo juho in pečenko večkrat obrnemo. Nazadnje pečenko še toplo ali hladno narežemo in postrežemo.

Zelje naribamo in ga v voku na treh žlicah olja pražimo in mešamo, da se vse zelje prevleče z oljem. Nato prilijemo sojino omako in kis, premešamo in odstavimo. Tako pripravljeno zelje ponudimo še toplo ali ohlajeno kot solato.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.