vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Čas priprave:

Skupni čas 1 h

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
100 g mešano suho sadje
60 ml rdeče vino
1 žlica maslo
1 kos jabolko
1 kos čebula
1 žlička sol
0 žličke poper
1 žlica oljčno olje
120 ml piščančja osnova

Opis

Svečana jed, ki je hitro pripravljena.

Priprava

Suho sadje na grobo narežite, prelijte z vinom in pustite namakati, da se napne. Jabolku odstranite peščišče, ga olupite in narežite na tanke rezine. Na drobno sesekljajte čebulo.

V kozici razpustite maslo in na njem pri srednji temperaturi približno 3 minute kuhajte rezine jabolka. Nato dodajte čebulo in vse skupaj med mešanjem pražite približno 7 minut, da se čebula zmehča in tekočina izpari.

Odcedite namočeno sadje, vino prihranite. Sadje umešajte med jabolko in čebulo, začinite s soljo in poprom, prestavite na krožnik in ohladite. Za omako odstranite dve žlici sadne mešanice in jo sesekljajte.

V širši del svinjske ribice zabodite tanek nož ali ročaj od kuhalnice in ga s krožnimi gibi previdno potiskajte skozi meso, da dobite luknjo na sredini. Dobljeno luknjo napolnite z nadevom, konca pa spnite z zobotrebcem.

Pečico segrejte na 220 stopinj. Meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga na vročem olju v ponvi pri visoki temperaturi popecite z vseh strani (približno 6 minut). Nato ponev prestavite v pečico in pecite meso še 10 minut. Meso prestavite na desko in ga pustite počivati 5 minut.

V ponev zlijte prihranjeno vino in ga pri visoki temperaturi kuhajte, tako da postane sirupast. Medtem mešajte, da poberete vse rjave koščke. Nato prilijte osnovo in vse skupaj reducirajte na polovico. Umešajte sesekljano sadje in omako začinite s soljo in poprom.

Meso narežite na rezine in ponudite z omako.