|
mešano suho sadje |
|
rdeče vino |
|
maslo |
|
jabolko |
|
čebula |
|
sol |
|
poper |
|
oljčno olje |
|
piščančja osnova |
Svečana jed, ki je hitro pripravljena.
Suho sadje na grobo narežite, prelijte z vinom in pustite namakati, da se napne. Jabolku odstranite peščišče, ga olupite in narežite na tanke rezine. Na drobno sesekljajte čebulo.
V kozici razpustite maslo in na njem pri srednji temperaturi približno 3 minute kuhajte rezine jabolka. Nato dodajte čebulo in vse skupaj med mešanjem pražite približno 7 minut, da se čebula zmehča in tekočina izpari.
Odcedite namočeno sadje, vino prihranite. Sadje umešajte med jabolko in čebulo, začinite s soljo in poprom, prestavite na krožnik in ohladite. Za omako odstranite dve žlici sadne mešanice in jo sesekljajte.
V širši del svinjske ribice zabodite tanek nož ali ročaj od kuhalnice in ga s krožnimi gibi previdno potiskajte skozi meso, da dobite luknjo na sredini. Dobljeno luknjo napolnite z nadevom, konca pa spnite z zobotrebcem.
Pečico segrejte na 220 stopinj. Meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga na vročem olju v ponvi pri visoki temperaturi popecite z vseh strani (približno 6 minut). Nato ponev prestavite v pečico in pecite meso še 10 minut. Meso prestavite na desko in ga pustite počivati 5 minut.
V ponev zlijte prihranjeno vino in ga pri visoki temperaturi kuhajte, tako da postane sirupast. Medtem mešajte, da poberete vse rjave koščke. Nato prilijte osnovo in vse skupaj reducirajte na polovico. Umešajte sesekljano sadje in omako začinite s soljo in poprom.
Meso narežite na rezine in ponudite z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.