sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

spice girls Svet24.si

Spice Girls v velikih težavah: bo turneja ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Čas priprave:

Skupni čas 1 h

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
100 g mešano suho sadje
60 ml rdeče vino
1 žlica maslo
1 kos jabolko
1 kos čebula
1 žlička sol
0 žličke poper
1 žlica oljčno olje
120 ml piščančja osnova

Opis

Svečana jed, ki je hitro pripravljena.

Priprava

Suho sadje na grobo narežite, prelijte z vinom in pustite namakati, da se napne. Jabolku odstranite peščišče, ga olupite in narežite na tanke rezine. Na drobno sesekljajte čebulo.

V kozici razpustite maslo in na njem pri srednji temperaturi približno 3 minute kuhajte rezine jabolka. Nato dodajte čebulo in vse skupaj med mešanjem pražite približno 7 minut, da se čebula zmehča in tekočina izpari.

Odcedite namočeno sadje, vino prihranite. Sadje umešajte med jabolko in čebulo, začinite s soljo in poprom, prestavite na krožnik in ohladite. Za omako odstranite dve žlici sadne mešanice in jo sesekljajte.

V širši del svinjske ribice zabodite tanek nož ali ročaj od kuhalnice in ga s krožnimi gibi previdno potiskajte skozi meso, da dobite luknjo na sredini. Dobljeno luknjo napolnite z nadevom, konca pa spnite z zobotrebcem.

Pečico segrejte na 220 stopinj. Meso z vseh strani začinite s soljo in poprom ter ga na vročem olju v ponvi pri visoki temperaturi popecite z vseh strani (približno 6 minut). Nato ponev prestavite v pečico in pecite meso še 10 minut. Meso prestavite na desko in ga pustite počivati 5 minut.

V ponev zlijte prihranjeno vino in ga pri visoki temperaturi kuhajte, tako da postane sirupast. Medtem mešajte, da poberete vse rjave koščke. Nato prilijte osnovo in vse skupaj reducirajte na polovico. Umešajte sesekljano sadje in omako začinite s soljo in poprom.

Meso narežite na rezine in ponudite z omako.