Svinjska ribica z zelenjavo

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjska ribica z zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
svinjske ribice (očiščenega kareja brez kosti)
stročjega fižola
mladih čebulic
korenček
večji krompirji
olja
soli in popra
kurkume (po želji)

Opis

svinjska ribica, zelenjava, krompir

Priprava

Zelenjavo očistimo, fižol narežemo na koščke, korenček na debelejše paličice in krompir na kose. V posodi segrejemo olje, nanj damo meso in ga po obeh straneh na hitro popečemo, solimo in popramo.

Nato meso potisnemo ob stran, dodamo fižol in korenje ter pražimo in mešamo nekaj minut. Ko se fižol začne mehčati, dodamo še čebulico in krompir, solimo, potresemo s kurkumo in prilijemo 2 zajemalki vrele vode. Pokrito dušimo toliko časa, da se krompir skuha. Vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo še malo vode.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.