|
teletine (pleče) |
|
soli |
|
popra |
|
olivnega olja |
|
čebule |
|
česna |
|
steklenica temnega piva |
|
goveje jušne osnove |
|
dijonske gorčice |
|
hrena iz kozarca |
|
moke |
teletina, temno pivo, dijonska gorčica
Pečenko solimo in popramo. V veliki ponvi segrejemo olje in meso popečemo z vseh strani. Prestavimo v pekač.
V ponvi, v kateri smo popekli meso, prepražimo narezano čebulo (5 minut). Dodamo stisnjen česen in pražimo še minuto. Zalijemo s pivom, juho, gorčico in hrenom in dobro premešamo. Prevremo in potem prelijemo po pečenki. Pekač pokrijemo.
Pečemo na 180 stopinjah poldrugo uro in pečenko vsake pol ure obrnemo. Potem vzamemo meso iz pekača in ga pokrijemo s folijo.
V ponvi segrejemo omako od pečenja. Posebej zmešamo moko z 2 žlicama vode in to vmešamo v omako za zgostitev. Kuhljamo 20 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.