|
kumari |
|
zamrznjenih rakovih repkov |
|
limoninega soka |
|
zrnatega sira (cottage cheese - vrsta skute) |
|
zdrobljenega koprca |
|
želetine v prahu |
|
soli |
|
popra |
kumara, rakovi repki, cottage cheese - vrsta skute
Rakce 5 minut kuhamo v slani vodi, nato jih odcedimo in polovico zmiksamo. Kumari olupimo, po dolžini prerežemo, odstranimo semena in mehke dele, polovico čvrstega mesa narežemo na kockice, drugo polovico zmiksamo.
V eni skledi zmešamo zmiksane rakce, cele repke in polovico zrnatega sira, v drugi skledi zmešamo drugo polovico zrnatega sira, kocke kumare, zmiksane kumare in koprc. Oboje solimo in popramo, v vsako zmes vmešamo po 1 žlico limoninega soka.
Želatino najprej namočimo v 5 žlicah vode, da nabrekne, nato jo stopimo v 4 dl vrele vode. Polovico stopljene želatine primešamo zmesi iz rakcev in drugo polovico zmesi iz kumare in sira. Prvo zmes damo v model in postavimo v hladilnik, da se strdi. Skledo z drugo zmesjo postavimo v toplo vodo.
Ko se zmes rakcev strdi, nanjo damo zmes iz kumare in sira, model pokrijemo ter ga postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se vse popolnoma strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.