|
mini peresnikov ali drugih kratkih testenin |
|
korenčka |
|
gomolja zelene |
|
mladega zelenega stročjega fižola |
|
rdeče paprike |
|
na kockice narezane šunke (lahko puranje) |
|
sesekljanega peteršilja |
|
majoneze |
|
jabolčnega kisa |
|
olja |
peresniki, korenček, fižol, paprika, šunka...
Zeleno olupimo, korenček ostrgamo in narežemo na kockice, fižol narežemo na 1 cm dolge koščke. Zelenjavo kuhamo v slani vodi toliko časa, da se zmehča, vendar ne razkuha. Kuhano zelenjavo odcedimo, takoj pokapljamo s kisom in pustimo, da se ohladi. Papriko očistimo in narežemo na kockice.
Testenine skuhamo v slani vodi. Ko so pod zobmi še čvrste, vodo odlijemo, testenine splaknemo s hladno vodo, jih dobro odcedimo, stresemo v skledo, dodamo 2 žlički olja in dobro premešamo. Testeninam dodamo zelenjavo, kockice šunke, peteršilj in majonezo, po okusu solimo in popramo. Solato premešamo in ponudimo hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.