|
sardonov |
|
kratkih testenin |
|
mešane mlade solate |
|
paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
limoninega soka |
|
do 2 žlici belega balzamičnega kisa |
|
soli in popra |
sardoni, kratke testenine, mlada solata, paradižniki...
Sardone očistimo, jim odstranimo glave in hrbtenico. Damo jih v manjšo skledo in prelijemo z limoninim sokom, pokrijemo in pustimo marinirati najmanj 1 uro. Testenine skuhamo v slani vodi. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, stresemo v skledo, dodamo na kocke narezan paradižnik, pokapljamo z 2 žlicama olja in balzamičnim kisom.
Ponev pokapljamo z oljem, nato vanjo zložimo marinirane sardone, malo posolimo in popramo, pokapljamo z oljem ter prelijemo z limoninim sokom od marinade. Pristavimo in pokrito dušimo največ 5 minut, nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Oprane in dobro odcejene liste mlade solate zložimo na krožnike ali na servirni pladenj. Testeninam previdno primešamo še ohlajene sardone in razdelimo na krožnike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.