harald-k, trojni-umor, zagreb Svet24.si

Harald policistom pojasnil, da so se otroci ...

Brachypelma emilia, mehiška rdečenoga tarantela Svet24.si

Na pokopališču ga je pričakala tarantela

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

vili kovacic bobo Reporter.si

Ivan Gale proti Viliju Kovačiču: Sama hudobija ...

milan krek Necenzurirano

Seminarska naloga Milana Kreka #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

sesko Ekipa24.si

ELITNA BITKA VELIKANOV za Šeška! OSUPLJIVA imena...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
160 g Maslena buča
3 stroki Česen
3 kosi Listki žajblja
2 žlički olje
1 kos Bučka
115 g Polnozrnate testenine
125 g Mlada špinača

Opis

Če le imate možnost, da nekje pojeste v miru, je malica, prinesena od doma, najboljša in najcenejša odločitev. Ta recept je odličen za takšno priložnost.

Priprava

Bučo in bučko narežite na kocke. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi žajbelj.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Zmešajte bučo, česen, žajbelj, olje, sol in poper. Mešanico razporedite po pekaču in pecite približno 20 minut. Nato dodajte bučko in pecite še 15 minut. Orehe na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Nato jih ohladite in na grobo sesekljajte.

Testenine skuhajte po navodilu na embalaži. Kuhane odcedite, stresite v skledo in še vroče zmešajte s špinačo. Dodajte pečeno zelenjavo in orehe ter še enkrat premešajte.

Testenine lahko jeste tople ali hladne. Pred zaužitjem jih še enkrat temeljito premešajte.

Za vegane, veliko vlaknin, manj kalorij.