Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar končno pokazala trebušček!

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

melisa-döngel Njena.si

Ko potrka ljubezen: Jezna 'Ceren' grozila pred ...

sanjski-moški, pop-tv Odkrito.si

EKSKLUZIVNO! Pogovarjali smo se s sanjskim moškim

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
160 g Maslena buča
3 stroki Česen
3 kosi Listki žajblja
2 žlički olje
1 kos Bučka
115 g Polnozrnate testenine
125 g Mlada špinača

Opis

Če le imate možnost, da nekje pojeste v miru, je malica, prinesena od doma, najboljša in najcenejša odločitev. Ta recept je odličen za takšno priložnost.

Priprava

Bučo in bučko narežite na kocke. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi žajbelj.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Zmešajte bučo, česen, žajbelj, olje, sol in poper. Mešanico razporedite po pekaču in pecite približno 20 minut. Nato dodajte bučko in pecite še 15 minut. Orehe na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Nato jih ohladite in na grobo sesekljajte.

Testenine skuhajte po navodilu na embalaži. Kuhane odcedite, stresite v skledo in še vroče zmešajte s špinačo. Dodajte pečeno zelenjavo in orehe ter še enkrat premešajte.

Testenine lahko jeste tople ali hladne. Pred zaužitjem jih še enkrat temeljito premešajte.

Za vegane, veliko vlaknin, manj kalorij.