traktor, postojna, prometna nesreča Svet24.si

FOTO: Pri Postojni ugasnilo življenje voznika ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: Krivci za lepe dneve bodo ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
160 g Maslena buča
3 stroki Česen
3 kosi Listki žajblja
2 žlički olje
1 kos Bučka
115 g Polnozrnate testenine
125 g Mlada špinača

Opis

Če le imate možnost, da nekje pojeste v miru, je malica, prinesena od doma, najboljša in najcenejša odločitev. Ta recept je odličen za takšno priložnost.

Priprava

Bučo in bučko narežite na kocke. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi žajbelj.

Pečico segrejte na 200 stopinj. Zmešajte bučo, česen, žajbelj, olje, sol in poper. Mešanico razporedite po pekaču in pecite približno 20 minut. Nato dodajte bučko in pecite še 15 minut. Orehe na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Nato jih ohladite in na grobo sesekljajte.

Testenine skuhajte po navodilu na embalaži. Kuhane odcedite, stresite v skledo in še vroče zmešajte s špinačo. Dodajte pečeno zelenjavo in orehe ter še enkrat premešajte.

Testenine lahko jeste tople ali hladne. Pred zaužitjem jih še enkrat temeljito premešajte.

Za vegane, veliko vlaknin, manj kalorij.