|
kratkih testenin |
|
manjši jajčevec |
|
manjša rdeča paprika |
|
manjša zelena paprika |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
polsuha klobasa |
|
olja |
|
soli |
|
sladke paprike |
|
rdečega vina |
|
manjša pločevinka olupljenega paradižnika |
|
izkoščičenih črnih oliv |
|
sesekljanega peteršilja |
testenine, jajčevec, klobasa
Jajčevec in papriko očistimo in zrežemo na kockice, čebulo in česen sesekljamo, klobaso narežemo na koleščke. V široki posodi na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo kockice jajčevca in paprike ter koleščke klobase, pražimo in mešamo še nekaj minut, da se klobasa popeče.
Nato potresemo s sladko papriko in prelijemo z vinom, dodamo sesekljan olupljen paradižnik in malo posolimo. Pokrito dušimo 15 minut, nazadnje primešamo prepolovljene olive in peteršilj ter odstavimo.
Medtem ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, jo solimo in vanjo stresemo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, stresemo v posodo z omako, vse premešamo, razdelimo na krožnike in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.