|
mlete govedine |
|
česna |
|
manjša čebula |
|
nastrganega ingverja (po želji) |
|
kurkume |
|
zmletega koriandra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
moke |
|
jajca |
|
soli |
|
olje za cvrenje |
mleta govedina, kurkuma, jajca
Čebulo naribamo, česen pretlačimo. Meso zmešamo s čebulo in česnom, dodamo vse začimbe, moko in stepena jajca ter vse dobro premešamo. Namesto z ingverjem lahko zmes po okusu začinimo s poprom, nato jo pustimo počivati vsaj 20 minut.
V visoki ponvi segrejemo za dober prst olja. Z žlico, ki jo sproti pomakamo v olje, zajemamo zmes in jo polagamo v vroče olje. Hkrati jih cvremo samo toliko, da prosto plavajo in se med seboj ne dotikajo. Ocvrtke po vsaki strani pečemo po 3 minute, nato jih preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo
Ocvrtke lahko ponudimo s krompirjem in bučkami, ki jih začinimo s kurkumo in prelijemo s smetano, z rižem ali kakšno drugo prilogo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.