Začinjeni mesni ocvrtki po indijsko

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Začinjeni mesni ocvrtki po indijsko
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
česna
manjša čebula
nastrganega ingverja (po želji)
kurkume
zmletega koriandra
sesekljanega peteršilja
moke
jajca
soli
olje za cvrenje

Opis

mleta govedina, kurkuma, jajca

Priprava

Čebulo naribamo, česen pretlačimo. Meso zmešamo s čebulo in česnom, dodamo vse začimbe, moko in stepena jajca ter vse dobro premešamo. Namesto z ingverjem lahko zmes po okusu začinimo s poprom, nato jo pustimo počivati vsaj 20 minut.

V visoki ponvi segrejemo za dober prst olja. Z žlico, ki jo sproti pomakamo v olje, zajemamo zmes in jo polagamo v vroče olje. Hkrati jih cvremo samo toliko, da prosto plavajo in se med seboj ne dotikajo. Ocvrtke po vsaki strani pečemo po 3 minute, nato jih preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo

Ocvrtke lahko ponudimo s krompirjem in bučkami, ki jih začinimo s kurkumo in prelijemo s smetano, z rižem ali kakšno drugo prilogo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.