|
jagod |
|
biskvitnih otroških piškotov |
|
lahkega tekočega jogurta |
|
zmlete želatine |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
temne čokolade |
jagode, biskvitni otroški piškoti, temna čokolada
Čokolado nalomimo na koščke in jo v skledi nad soparo stopimo. 5 žličk želatine zmešamo s 3 žlicami mrzle vode in pustimo nekaj minut, da nabrekne. V lončku zavremo 1 dl vode in 2 žlici sladkorja.
V podolgovat porcelanast ali steklen pekač zložimo 1 plast piškotov in jih malo poškropimo s sladko vodo. V preostali sladki vodi razmešamo želatino, da se stopi. Nato zmešamo jogurt, stopljeno čokolado in želatino. Približno polovico kreme prelijemo po piškotih. Na kremo zložimo še drugo plast piškotov in jih prelijemo z drugo polovico kreme ter postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se krema dobro strdi.
Jagode umijemo, na papirnatih brisačah dobro odcedimo, narežemo na lističe in naložimo na strjeno kremo. 1 žličko želatine zmešamo s 3 žlicami hladne vode in pustimo, da nabrekne. V lončku zavremo 0,8 dl vode in 1 žlico sladkorja, dodamo želatino, odstavimo ter mešamo, da se želatina stopi. Jagode premažemo oziroma prelijemo z želatino in počakamo, da se strdi, nato sladico razrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.