Tiramisu s čokoladnim jogurtom in jagodami

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Tiramisu s čokoladnim jogurtom in jagodami
Sestavine
Št. oseb
150.0 g
jagod
24.0 kos
biskvitnih otroških piškotov
5.0 dl
lahkega tekočega jogurta
6.0 kos
zmlete želatine
3.0 zlica
sladkorja
1.0 vrecka
vaniljinega sladkorja
100.0 g
temne čokolade

Opis

jagode, biskvitni otroški piškoti, temna čokolada

Priprava

Čokolado nalomimo na koščke in jo v skledi nad soparo stopimo. 5 žličk želatine zmešamo s 3 žlicami mrzle vode in pustimo nekaj minut, da nabrekne. V lončku zavremo 1 dl vode in 2 žlici sladkorja.

V podolgovat porcelanast ali steklen pekač zložimo 1 plast piškotov in jih malo poškropimo s sladko vodo. V preostali sladki vodi razmešamo želatino, da se stopi. Nato zmešamo jogurt, stopljeno čokolado in želatino. Približno polovico kreme prelijemo po piškotih. Na kremo zložimo še drugo plast piškotov in jih prelijemo z drugo polovico kreme ter postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se krema dobro strdi.

Jagode umijemo, na papirnatih brisačah dobro odcedimo, narežemo na lističe in naložimo na strjeno kremo. 1 žličko želatine zmešamo s 3 žlicami hladne vode in pustimo, da nabrekne. V lončku zavremo 0,8 dl vode in 1 žlico sladkorja, dodamo želatino, odstavimo ter mešamo, da se želatina stopi. Jagode premažemo oziroma prelijemo z želatino in počakamo, da se strdi, nato sladico razrežemo.

Prijavite se na e-novice