|
kakija vanilja |
|
zavitek listnatega testa |
|
kakijeve ali marelične marmelade |
|
masla |
|
sladkorja |
|
mletih lešnikov |
|
moke |
|
ruma |
kaki vanilija, listnato testo, mleti lešniki
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo na debelino 3 mm in z njim obložimo manjše okrogle ali ovalne modelčke. V vsakega damo pol žlice marmelade in jo enakomerno razmažemo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
Maslo in sladkor umešamo, dodamo jajci, lešnike in rum ter dobro zmešamo. Zmes enakomerno razdelimo v modelčke in jo poravnamo. Kakija umijemo, obrišemo in narežemo na krhlje. V vsak modelček položimo po 2 krhlja. Modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se testo speče in nadev strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.