|
za prst debeli tunini zrezki |
|
česna |
|
manjša čebula |
|
mesnata rdeča in 1 rumena paprika |
|
zreli paradižniki (lahko 1/2 pločevinke paradižnikovih koščkov) |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sladkorja |
tuna zrezki, paprika, zreli paradižniki
Zelenjavo očistimo, česen na drobno sesekljamo, čebulo narežemo na lističe, papriko na trakce, paradižnik na kockice. V veliki ponvi na olju najprej po obeh straneh popečemo tunine zrezke, vmes jih solimo in popramo.
Popečenim zrezkom dodamo česen, čebulo in papriko in popražimo, da se malo zmehča. Nato dodamo še paradižnik in ga posujemo s sladkorjem, zelenjavo premešamo in pokrito dušimo še 10 minut. Nazadnje jed dosolimo po okusu in jo ponudimo s popečeno polento ali s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.