Zelenjavna enolončnica  z bučo in hrenovko

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelenjavna enolončnica z bučo in hrenovko
Sestavine
Št. oseb
očiščene buče
manjši jajčevec
paradižnika (po želji)
rdeča in 1 rumena ali zelena paprika
manjša čebula
česna
zelene
hrenovki v naravnem ovoju
olivnega olja
soli
popra
timijana

Opis

zelenjava, hrenovka, začimbe

Priprava

Zelenjavo očistimo. Bučo, jajčevec in paradižnik narežemo na kocke, papriko na kvadrate, čebulo in česen sesekljamo, zeleno na drobno zrežemo. V posodi s premazom proti prijemanju segrejemo olje, nanj stresemo zrezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, solimo in popramo, dodamo timijan ter prilijemo zajemalko tople vode.

Zavremo in na zmernem ognju pokrito dušimo približno 30 minut, da se zelenjava skuha in okusi prepojijo. Nato dodamo na koleščke narezani hrenovki, premešamo in kuhamo še 3 minute. Ponudimo s kuhanim slanim krompirjem ali kar s kruhom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.