|
očiščene buče |
|
manjši jajčevec |
|
paradižnika (po želji) |
|
rdeča in 1 rumena ali zelena paprika |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
zelene |
|
hrenovki v naravnem ovoju |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
timijana |
zelenjava, hrenovka, začimbe
Zelenjavo očistimo. Bučo, jajčevec in paradižnik narežemo na kocke, papriko na kvadrate, čebulo in česen sesekljamo, zeleno na drobno zrežemo. V posodi s premazom proti prijemanju segrejemo olje, nanj stresemo zrezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, solimo in popramo, dodamo timijan ter prilijemo zajemalko tople vode.
Zavremo in na zmernem ognju pokrito dušimo približno 30 minut, da se zelenjava skuha in okusi prepojijo. Nato dodamo na koleščke narezani hrenovki, premešamo in kuhamo še 3 minute. Ponudimo s kuhanim slanim krompirjem ali kar s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.