|
čvrstega tofuja (za 30 minut ga obtežimo, da izcedimo odvečno tekočino) |
|
olivnega olja |
|
paradižnikove mezge |
|
kurkume |
|
na manjše kose narezana zelena ali rdeča paprika |
|
paradižnikov češnjevcev |
|
olje za mazanje |
|
soli |
|
popra |
|
margarine |
|
na drobno sesekljani stebli stebelne zelene |
|
na drobne kocke narezan velik jajčevec |
|
paradižnikove mezge |
|
laškega kumina |
|
praženih in na drobno sesekljanih bučnih semen |
|
polnovrednih pšeničnih drobtin |
tafu, češnjev paradižnik, jajčevec
Tofu narežemo na kocke, velike za grižljaj, in damo v skledo. Za marinado zmešamo olivno olje, paradižnikovo mezgo, kurkumo ter sol in poper. Tofu prelijemo z marinado, pokrijemo in pustimo približno 12 ur.
Kroglice iz jajčevca naredimo tako, da v kozici segrejemo margarino in na njej pražimo stebelno zeleno na srednje velikem ognju, dokler se ne zmehča. Dodamo jajčevec in skuhamo v kašo. Primešamo paradižnikovo mezgo, kumin, bučna semena in drobtine. Po okusu solimo in popramo. Iz zmesi oblikujemo kroglice, velike za grižljaj.
Vklopimo žar ali segrejemo pečico na 180 stopinj. Na 8 do 12 nabodal izmenično nabadamo kocke tofuja, kroglice iz jajčevca, koščke paprike in paradižnike češnjevce.
Zelenjavo s čopičem premažemo z oljem in nabodala pečemo na žaru ali v pečici približno od 15 do 20 minut. Med peko jih enkrat ali dvakrat obrnemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.