Veganski kebabi iz tofuja

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Veganski kebabi iz tofuja
Sestavine
Št. oseb
čvrstega tofuja (za 30 minut ga obtežimo, da izcedimo odvečno tekočino)
olivnega olja
paradižnikove mezge
kurkume
na manjše kose narezana zelena ali rdeča paprika
paradižnikov češnjevcev
olje za mazanje
soli
popra
margarine
na drobno sesekljani stebli stebelne zelene
na drobne kocke narezan velik jajčevec
paradižnikove mezge
laškega kumina
praženih in na drobno sesekljanih bučnih semen
polnovrednih pšeničnih drobtin

Opis

tafu, češnjev paradižnik, jajčevec

Priprava

Tofu narežemo na kocke, velike za grižljaj, in damo v skledo. Za marinado zmešamo olivno olje, paradižnikovo mezgo, kurkumo ter sol in poper. Tofu prelijemo z marinado, pokrijemo in pustimo približno 12 ur.

Kroglice iz jajčevca naredimo tako, da v kozici segrejemo margarino in na njej pražimo stebelno zeleno na srednje velikem ognju, dokler se ne zmehča. Dodamo jajčevec in skuhamo v kašo. Primešamo paradižnikovo mezgo, kumin, bučna semena in drobtine. Po okusu solimo in popramo. Iz zmesi oblikujemo kroglice, velike za grižljaj.

Vklopimo žar ali segrejemo pečico na 180 stopinj. Na 8 do 12 nabodal izmenično nabadamo kocke tofuja, kroglice iz jajčevca, koščke paprike in paradižnike češnjevce.

Zelenjavo s čopičem premažemo z oljem in nabodala pečemo na žaru ali v pečici približno od 15 do 20 minut. Med peko jih enkrat ali dvakrat obrnemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.