|
večjih ohrovtovih listov |
|
por |
|
korenčka |
|
kuhanega drobnega belega fižola (lahko iz pločevinke) |
|
na kocke narezani paradižniki (lahko iz pločevinke) |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
listi ohrovta, bel fižol, paradižnik
Ohrovtovim listom porežemo debele žile, nato jih v slanem kropu kuhamo 5 minut in dobro odcedimo. Por na drobno zrežemo, korenčka olupimo in narežemo na kockice. Kuhan fižol odcedimo, približno polovico ga malo zmečkamo.
V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo por in korenček, mešamo in pražimo, da se por malo zmehča, solimo in popramo. Dodamo fižol in nekaj žlic juhe, pokrito kuhamo 10 minut. V drugi ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo paradižnik, malo popražimo, solimo in popramo, prilijemo preostalo juho in dušimo 10 minut.
Na vsak ohrovtov list damo zvrhano žlico zelenjavnega nadeva, stranska robova zapognemo in zvijemo. Zvitke damo v ponev s paradižnikovo omako in jih pregrejemo. Ponudimo jih s krompirjevim pirejem ali z dušenim rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.