|
podolgovatih rdečih paprik |
|
česna |
|
popra v zrnju |
|
soli |
|
sladkorja |
|
kisa |
podolgovate rdeče paprike, česen, kis...
Paprike zložimo v pekač in jih v pečici pečemo toliko časa, da kožica dobi večje črne madeže. Pekač pokrijemo s folijo in pustimo, da se paprike ohladijo, nato jih zlahka olupimo in jim odstranimo peclje in semena.
V posodi zavremo 2 l vode, sol, sladkor in kis. Pečene paprike, rezine česna in poper zložimo v kozarce, zalijemo z vrelim zavretkom in kozarce takoj zapremo.
Nato kozarce damo v pekač in jih v pečici, ogreti na 150 stopinj, pasteriziramo 30 minut. Tako pripravljeno papriko lahko ponudimo k narezku, mesu na žaru ali dodamo različnim kuhanim solatam iz žit, riža ali testenin.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.