Zrezki s pomladno zelenjavo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zrezki s pomladno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
koleraba
korenčkov
janeževa gomolja
mladega graha v stroku
olivnega olja
sladkorja
soli
popra
mešanih zelišč (npr. provansalskih)
telečji zrezki (po 150 g)
margarine
sesekljanega žajblja
nastrgane limonine lupine
kremnega sira

Opis

kkoleraba, korenček, mladi graha v stroku, telečje meso

Priprava

Kolerabo in korenje ostrgamo, janež in grah očistimo. Kolerabo, korenje in janež narežemo na koščke. Zrezke oplaknemo z mrzlo vodo in osušimo.

V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in na njem podušimo zelenjavo. Začinimo s sladkorjem, soljo in poprom in še 15 minut dušimo. Preostalo olje segrejemo v drugi ponvi in tam popečemo zrezke.

Margarino zmešamo z žajbljem in začinimo s soljo, poprom in limonino lupino. Kremni sir in zelišča vmešamo med zelenjavo, margarino pa namažemo po zrezkih. Ponudimo z mladim krompirjem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.