Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Kuskus z dušeno poletno zelenjavo

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kuskus z dušeno poletno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
instantnega kuskusa
mladi čebulici
korenček
manjši jajčevec
malih paradižnikov
zelena bučka
olja
masla
soli
do 2 žlici sesekljanega peteršilja

Opis

Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: kuskus, jajčevec, bučka...

Priprava

Čebulici z zelenjem vred narežemo, korenček olupimo in narežemo na kockice, jajčevec olupimo in narežemo na kockice, paradižnike prepolovimo, bučko narežemo na kocke.

V posodi na dveh žlicah olja prepražimo čebulico, kockice korenčka in jajčevca. Malo posolimo, dodamo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 10 minut. Nato dodamo še paradižnike in kockice bučke, premešamo ter dušimo še približno 10 minut.

Medtem v kozici zavremo vodo, solimo in dodamo eno žlico olja. Nato vsujemo kuskus, premešamo, odstavimo in pokrito pustimo stati 5 minut. Nazadnje kuskusu dodamo maslo in ga z vilicami razdrobimo, omako potresemo s peteršiljem in skupaj postrežemo.