|
piščančjega fileja |
|
rikote |
|
jajce in 1 rumenjak |
|
do 3 žlice drobtin |
|
do 2 žlici nastrganega parmezana |
|
olja |
|
korenčka |
|
(1/2 skodelice) graha |
|
belušev |
|
manjše zelene bučke |
|
dolgozrnatega riža |
|
soli |
Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: piščančji file, jajca, drobtine, dolgozrnati riž...
Meso narežemo, nato ga z jajcem, rumenjakom, odcejeno rikoto in pol žličke soli zmiksamo. Zmes zgostimo z drobtinami in parmezanom, premešamo in pustimo stati 10 minut.
Zelenjavo očistimo in narežemo. V posodi zavremo 6 dl vode, ko zavre, jo solimo, vanjo vsujemo riž in ga skuhamo. Ko je kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga odcedimo.
Z mokrimi rokami oblikujemo majhne kroglice in jih v visoki ponvi na olju zlato popečemo. Nato kroglice porinemo ob rob ponve, dodamo narezano zelenjavo in jo malo popražimo. Dodamo še grah, prilijemo malo vode in pokrito dušimo 15 minut. Nazadnje jedi primešamo še riž ali pa ga ponudimo posebej.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.